Oznanila za teden od 19.4. do 25.4.

Prošnja

Prosim Vas, da molite za svetega očeta Benedikta XVI. Zadnji dogodki že kažejo, da je nad svetim očetom težko breme, preizkušnja, stiska in morda se bo še stopnjevala. Pomagajmo mu nositi križ. Del teh zlorab je gotovo resnica, nikoli pa ne vemo, koliko še kdo doda. Kakor že tudi opozarjajo nekateri politiki, to ni samo problem Cerkve, ampak kulture v kateri živimo. Prestrašeno še zaenkrat samo posamezniki omenjajo zlorabe, ki se dogajajo v vojski, po bolnicah, šolah… in zlasti v družinah. Prav v družini je najtežje prepoznati in urepati zaradi zlorab. Tukaj ne pomagajo niti zelo dobri zakoni, ampak samo vzgoja in to resna ter odgovorna.         BOG POVRNI.

Oznanila
– V soboto, 24. 4. bo škofovsko posvečenje in umestitev msgr. dr. Stanislava Lipovška za Celjskega škofa. Slovesnost se bo pričela ob 10.00.          
 
– Kot del duhovne poglobitve vabljeni, da se pridružite katehezam o Evharistiji ob torkih ob 19.00 in ob petkih ob 20.00. Vabljeni, da ne odložite Velikonočnega dogodka kot, da je končan. Ravno ob Veliki Noči kristjan prejme novega zagona, veselja, Svetega Duha, da prenovi svoj v Kristusu utemeljen način življenja.
Kot kristjane, vas prosim, niti ne pomislite na – to ni zame.  Kristjan ne more kar tako soditi o nečem, če niti ni videl in pokusil. Vsaka spodbuda, ki vam je omogočena, bi vas naj razveselila in poglobila vaše krščansko življenje.

– V Braslovčah bomo letos skupaj zaključili teden za “nove duhovne poklice.” V nedeljo, 18. 4. ob 15.00 vabljeni k molitveni uri in sv. maši. V Martinovem kotu se prijavite za udeležbi, da rezerviramo avtobus. Odhod eno uro prej izpred cerkve. Hvala.

– Pri podružnici, sv. Katarini, bo v nedeljo, 2. 5. po sv. maši blagoslov traktorjev. Vabljeni, da se ob teh tehničnih dosežkih, zavedamo, da je vendar človek tisti, ki upravlja s tehniko. Naj bo blagoslov toliko bolj namenjen šoferjem, da bi v hitrici in skrbeh ne pozabili na lastno varnost in varnost bližnjih.

– Morda se letos odločite za drug način preživljanja dopusta. Vabljeni v ambient, ki je zrasel iz ponižne in izkrene želje živeti in vzpostaviti pravo ravnotežje med duhovnim in materijalnim. “Zajc klošter” pri Žičah so zanznamovali menihi ob trdem delu za navezo z Bogom.        V njem potekajo tako imenovani “Tabori za duhovno rast” že več kot deset let. Vabljen/a, da se morda tudi ti letos pridružiš tej skupini. Več na oglasni deski.
        
1000 GLAS ……
Danes imate v rokah jubilejno številko “Glasa župnije”. 1000 številka sama zase govori o večih stvareh. Najprej govori o tem, da je bila dobro zastavljena, zato je lahko na dobrih temeljih tudi dobro rasla. Govori o tem, da potem, ko ni bila več noviteta, ni izgubila vsebine, je še vedno nagovarjala. Govori o tem, da so se verniki nanjo navadili. govori o tem, da je še kljub temu del glasa župnije, ki ga verniki ne jemljejo resno. Govori o tem, da Glas župnije ni samo oznanilo, ampak več kot to. Govori sam zase o tem, da oznanja, pridiga, daje spodbudo za razmišljanje o verskih rečeh, za poglabljanje vere, spodbude… Kajti nedeljska sveta maša je samo enkrat na teden, božja beseda je samo del tega bogoslužja, nagovor je zopet samo delček tega bogoslužja… Glas župnije pa je vse teden z vami in lahko si ga vzamete kadar hočete in berete napisano. Trudimo se, da bi bilo, poleg toliko branja, ki vam je na voljo, napisano tisto, kar je za župnijo aktualno, potrebno, nagovarjajoče… Upam, da ni samo neko drezanje v vas, v vaše mišljenje, ampak spodbuda, dobronamernost… 
V tem smislu se bomo trudili še naprej. Zato vabljeni, da ne preberete samo namenov za svete maše. Vabljeni, da zaradi vas samih vzamete glas župnije v roke in preko oči do srca ter se informirate, poučite, gradite nevidni most v župnijskem občetvu. Vabljeni tudi mlajši, da vzamejo, berejo in razmišljajo. Glas župnije resnično ni namenjen samo starejšim.
Prav tako vabljeni, v kolikor se vam porodijo kakšni predlogi za glas župnije, da jih sporočite in tako prispevate dragocene kamenčke k popolnosti tega načina komuniciranja, povezovanja, grajenja naše skupnosti.