Oznanila za teden od 2.3. do 8.3.

ŽPS in ŽGS: Seznam članov novega Župnijskega pastoralnega smo obesili na oglasno desko. Prav tako smo obesili seznam novoizvoljenih članov Župnijskega gospodarskega sveta. (Oba seznama sta tudi na koncu teh oznanil). Vsem novim članom iskreno čestitamo!

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 2. 3. ob 18.45. Vabljeni vsi, ki vas zanima skrivnost Božje besede.

Prvi dnevi v tednu: Še posebej spomnim na prvi petek, ko obiskujem bolnike na domu. Prosim, da mi sporočite, če bi kdo od tistih, ki ne morejo v cerkev, želel obisk duhovnika.

Spokorno bogoslužje: Postno spokorno bogoslužje za obe župniji bo v soboto, 21. 3. ob 15.00, pri sv. Mariji.

Srečanje za starše: Redno srečanje za starše bo v ponedeljek, 9. 3. ob 18.45, v župnijski dvorani. Tematika letošnje sezone je zakrament evharistije. Poleg staršev ste na srečanje vabljeni tudi ostali.

40 dni brez alkohola: Za marsikoga je lahko ta akcija spodbuda, da se za vse življenje odpove alkoholu. Uživanje alkohola namreč ne spada k bistvenim človekovim potrebam kot so npr. potreba po dihanju, hrani, vodi, spanju in razmnoževanju.

40 ur brez telefona: Društvo SKAM – Skupnost katoliške mladine za letošnji postni čas prvič organizira akcijo 40 ur brez telefona. Vsi smo povabljeni, da v postnem času izklopimo telefon vsaj med 19.00 in 20.00. Brez slabe vesti pa lahko telefon izklopimo tudi za dlje časa.

Postni dar: Ob petkih poteka postna akcija slovenske Karitas »Petkov postni dar«. Darovi so namenjeni za ljudi v stiski. Darove lahko darujete v škatlo, ki je ob petkih v cerkveni ladji.

Križev pot: Postna pobožnost je v cerkvi sv. Martina, ob petkih ob 17.30, pri sv. Mariji pa ob 6.30. Ob nedeljah bo križev pot v Retju, ob 16.00. Križev pot bodo oblikovale posamezne župnijske skupine. Pri sv. Mariji se bodo organizirali sami. V Retju danes moli križev pot ŽPS. Razpored skupin pri sv. Martinu: 6. 3. zakonska skupina, 13. 3. karitas, 20. 3. bralci, 27. 3. svetopisemska skupina, 3. 4. župnijski pastoralni svet.

Spovedovanje: V postnem času je nekoliko večje zanimanje za zakrament sprave. V zvezi s tem vas prosim, da pridete k spovedi tudi med tednom in ne samo v nedeljo. Možnost za spoved je vsak dan pol ure pred sveto mašo, po predhodnem dogovoru pa tudi v drugem času. Zaradi poškodbe g. Franca Pelca sem med tednom večinoma na voljo za spoved pri sv. Mariji.

Najsvetejše pri sv. Mariji: Pri sv. Mariji je vsak četrtek, četrt ure pred sveto mašo, možnost češčenja Najsvetejšega v tišini.

Obhajanje velikega tedna: V veliki teden bomo vstopili s cvetno nedeljo, 29. 3. Od velikega četrtka do obhajanja velikonočne vigilije bodo obredi pri sv. Martinu, ker bo tam tudi Božji grob. V velikonočni praznik bomo vstopili z velikonočno vigilijo, ki bo 5. 4. ob 4.00. Razpored svetih maš na veliko noč bo objavljen kasneje. Vse, ki imate za sabo izkušnjo obhajanja velikonočne vigilije v nočnih urah, prosim, da svojo izkušnjo podelite s tistimi, ki te izkušnje še nimajo.

Pomoč g. Francu Pelcu: V imenu g. Franca in v svojem imenu se zahvaljujem vsem, ki mu nudite kakršno koli pomoč. Molimo zanj, da bi ga Gospod čim prej blagoslovil s telesnim okrevanjem.

Tečaj za nego bolnikov na domu: V okviru Karitas organiziramo 20 urni brezplačni tečaj za nego bolnikov na domu. Kdor bo uspešno opravil tečaj, bo ob koncu prejel certifikat o opravljenem izpitu. Interesenti naj se čim prej prijavijo pri g. Franciju Pavliju na tel. 051411806.

NOVI ČLANI ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA: SAŠA BAJDA, KATARINA DIMAČ, MOJCA DOLINŠEK, IVAN DRNOVŠEK, NATALIJA DUH, VIDA HABJAN, MIHAEL HILD, KATARINA JAGER, SIMONA JAN, JANEZ KMETIČ, SONJA KNEZ, DRAGO KOČAR, IGOR MEDVED, LADISLAVA MEDVEŠEK, FRANCI PAVLI, JERNEJ PIRC, ANTE ROTA, BERNARDA ROTER, KATARINA RUS, MARKO SMODIŠ, JANJA ŠKERBEC, ANA ŠPAJZER, GREGOR ŠPAJZER, VID VERK, JOŽEFA ŽELJKO, ALOJZIJA URIGEL.

NOVI ČLANI ŽUPNIJSKEGA GOSPODARSKEGA SVETA: ANTON IZLAKAR, IVAN KAHNE, JANEZ KMETIČ, JANI MARODI, DUŠAN ZELENŠEK.