Oznanila za teden od 2.6. do 8.6.

– Sredi maja letos je stekla tretja nacionalna raziskava z naslovom Dejavniki tveganja za nenalezljive bolezni pri odraslih prebivalcih Slovenije, ki jo izvaja CINDI Slovenija. Raziskati in ovrednotiti želijo tiste življenjske navade in vedenjske dejavnike tveganja, ki so povezani z zdravjem, zlasti s kroničnimi nenalezljivimi boleznimi, kot so: bolezni srca in ožilja, rak, sladkorna bolezen, kronične bolezni dihal in prebavil. Prosijo za sodelovanje vsakega, ki je omenjeno anketo prejel. Podatki, ki jih bodo pridobili, so pomembni za vsakega izmed nas, saj predstavljajo podlago za oblikovanje različnih dejavnosti za ohranjanje in izboljšanje zdravja. Na oglasni deski si poglejte spodbudo in vabilo za sodelovanje pri tem projektu. Hvala.

ŽUPNIJSKI DAN – podarimo drug drugemu nekaj uric svojega časa, bodimo skupaj z vsemi, s katerimi se vsako nedeljo zbiramo okrog oltarne mize. Tudi letos smo člani pripravljalnega odbora za župnijski dan napeli vse svoje moči ter energijo, da bi vam v nedeljo, 8. junija, pripravili prijetno župnijsko druženje. Dovolj bo priložnosti za klepet in dobro voljo, za pesem in razvedrilo ob domači slovenski glasbi. Srečanje se bo začnlo ob 16.00 s sveto mašo in zaključilo z litanijami Jezusovega Srca. Vse, kar se bo še dogajalo prihodnjo nedeljo pred župnijsko cerkvijo, ostaja presenečenje. Vljudno vabljeni!  Zaradi druženja svete maše ob 10 uri ne bo.

– Pred nami je mesec junij. Ves mesec je posvečen Jezusovemu srcu. Pri svetih mašah bomo prebirali “Vrtnice”. Pripravili so jih patri Stiškega samostana.

– Celjska škofija ter izobraženci in pedagogi še posebej vabljeni k Mariji romarici v Stično. V ponedeljek, 16, junija se bo slovesnosti udeležila tudi naša župnija. Odhod avtobusa bo izpred cerkve ob 16.45. Ob 18.00 se bomo pridružili molitvi rožnega venca in ob 20.00 bo procesija ter sveta maša. Prijaviti se je mogoče le do nedelje 8. junija.

– 14. 6. Vidovo romanje na Sv. Planino. Prebivalci Trbovelj so se zaradi pojava kač zaobljubili romati na Sveto Planino, če bodo obvarovani te nadloge. Tudi letos vabljeni, da se romanju pridružite. Ob 7.00 blagoslov romarjev pri cerkvi svetega Miklavža in ob 10.30 sveta maša na Sveti Planini.

– Pred nami so prvi dnevi v mesecu, vabljeni k Najsvetejšemu uro pred sveto mašo, k zakramentu spovedi. Opogumite in razložite ostarelim, da vsaj enkrat na mesec prejmejo obhajilo.

– V petek, 6. 6. bo v cerkvi sv. Miklavža koncert glasbene šole ob 18.00. Vabljeni!

– Zahvaljujem se vsem, ki ste sodelovali pri pripravi na slovesnost prvega svetega obhajila. Posebno osrečujoče je, da ste starši resno vzeli pripravo: od duhovnih vaj, tridnevnice, svete spovedi, sodelovanja pri prvem svetem obhajilu… Samo kot občestvo smo pravi kristjani. Naj se ta pripravljenost nadaljuje.