Oznanila za teden od 21.8. do 27.8.

AKTUALNI DOGODKI
* v soboto bo župnijsko romanje, zato doma ne bo svete maše
* prihodnjo nedeljo se vračamo na ustaljeni urnik nedeljskih maš

ŽUPNIK SPOROČA
Lepo se zahvaljujem vsem, ki ste ob godu sv. Roka pri sv. Katarini pripravili pravo malo gostijo z izbranimi dobrotami.

Relikvija Jezusove predragocene krvi

ŽUPNIJSKO ROMANJE
V soboto, 26. avgusta, ste povabljeni na župnijsko romanje v Ludbreg, mesto, ki leži med Varaždinom in Koprivnico. Gre za prizorišče evharističnega čudeža, ki se je zgodil pred več kot 600 leti.
Leta 1411 je neki duhovnik podvomil v resničnost spremenjenja hostije v Jezusovo telo in vina v resnično Jezusovo kri. Ko je prišel do dela svete maše, ko se sv. hostija lomi v tri dele, manjši del pa se da v kelih z Jezusovo krvjo, da se tako ponovno združita Jezusovo telo in kri, je opazil, da se v kelihu nahaja prava sveža kri. Zelo zbegan in prestrašen zaradi nepričakovanega dogodka je hitro pospravil kelih s predragoceno Krvjo za oltar in dokončal mašo. Kasneje je kri dal v stekleno posodico in jo dal zazidati v zid kapele. O dogodku je molčal do trenutka svoje smrti, ko je sobratu razkril, kaj se je zgodilo. Ta je novico prenesel ljudem, ki so začeli iskati posodico s krvjo in jo tudi našli. Papež Leon X. je 12. 3. 1513 izdal bulo in tako odobril javno čaščenje relikvije Jezusove predragocene krvi.

Poleg Ludbrega, kjer bomo imeli romarsko mašo, si bomo ogledali še stolnico v Varaždinu. Popoldanski del pa namenili druženju, prijetnemu kosilu in degustaciji vina v kleti turistične kmetije Pungarčič.
Odhod je ob 6.00, cena romanja pa 25 € na osebo. Prijave s takojšnjim plačilom sprejemam v župnijski pisarni ali v zakristiji po maši.
Avtobus bo samo en, zato pohitite s prijavami. Prostih je le še 20 mest. Avtobus bo pobiral na običajnih postajah po mestu. Ne pozabite osebnega dokumenta.

Žegnanjska nedelja pri sv. Križu v Retju
Že sedaj sporočam, da bo v nedeljo, 17. septembra, žegnanjska nedelja pri sv. Križu v Retju. Ob 10.00 bo slovesna sveta maša, po maši pa druženje in NEDELJSKO POPOLDNE PRAŽENEGA KROMPIRJA. Za vse podrobnosti se obrnite na gospo Ladislavo Medvešek. Več podrobnosti v prihodnjih župnijskih listih.

ZAHVALA DRUŽINI LOŽAK
KARITAS sv. Martina in sv. Marije se zahvaljujeta družini Ložak za dar namesto preobilnih rož in sveč, ki je bil zbran ob priliki slovesa od moža, očeta in dedka Erika LOŽAKA.
K tej zahvali se pridružujem tudi župnik in hkrati spodbujam tudi ostale k tako lepim dobrodelnim gestam. Bog povrni.

ŽUPNIJSKA PISARNA PRI SV. MARIJI
Obveščam vas, da bom ob ponedeljkih eno uro pred večerno sveto mašo v župnijski pisarni pri sv. Mariji. Tako lahko oddate mašne namene, naročite željene listine in dokumente ali preprosto pridete na klepet. Dobrodošli.