Oznanila za teden od 23.2. do 1.3.

Križev pot bo ob sredah ob 17.30 in ob 18.00 večerna sveta maša. Pri tem križevem potu naj sodelujejo tudi veroučenci. Ob petkih bo postni govor ob 17.30 in ob 18.00 sveta maša. Ob nedeljah bo križev pot ob 17.00.

– V postnem času boste imeli možnost za prejem zakramenta svete spovedi vsak dan pol ure pred sveto mašo. Odločitev je v vaših rokah, srcu… Ne čakajte na dni pred Veliko nočjo.

– Pred nami je že POSTNI ČAS. V tem času so dolčeni dnevi, ko se začasno vzdržimo od hrane, pijače idr., telesnih užitkov iz religijoznih razlogov. Post je lahko obredni, spokorniški in asketski, skupni ali posamični. Obredni post se opravlja v določenem času bogoslužnega leta, ob določenih praznikih, godovih in obredih ter obstaja v večini religij. Namen spokorniškega posta je pokesanje za grehe in pokora. Namen asketskega posta je obvladovanje telesnosti ter razsvetljenje in mistična združitev; pretežno je individualen.

– Zaradi možnosti ugodnejšega (cenovno) romanja v Rim, ki bo od       26. 4. do 29. 4. se je spremenila cena. Potovanje v Rim, Assisi in Padovo bo stalo okrog 200€. Prosim, da se obvestite, spodbudite in se do 15. marca tudi prijavite. V kolikor tudi zdaj ne bo dovolj prijavljenih za avtobus bomo romanje odpovedali. 

Nauk Cerkve ne samo o naravi evharistije kot gostije, marveč tudi in predvsem kot žrtvi, je v resnici med glavnimi merili za polno sodelovanje vernikov pri ta velikem zakramentu. “Brez njene daritvene razsežnosti je obhajanje evharistične skrivnosti takšno, kakor da ne presega smisla in vrednosti kakršnega koli srečevanja pri bratskem obedu”. Vabljeni k pobožnosti križevega pota.  

Razpored križevega pota v postnem času

 Sreda 25.2. Pevski zbor  župnijska cerkev
 Nedelja 1.3.  ŽPS sv. Katarina  podr. sv. Katarina
 Sreda 4.3.  Prenova  župnijska cerkev
 Nedelja 8.3.  Molitvena skupina  župnijska cerkev
 Sreda 11.3.  Veroučenci 1.,2.,6. raz.  župnijska cerkev
 Nedelja 15.3.  Zakonska skupina  župnijska cerkev
 Sreda 18.3.  Veroučenci 7.,8.,9. raz.  župnijska cerkev
 Nedelja 22.3.  Svetopisemska skupina  podr. sv. Marko
 Sreda 25.3.  Veroučenci 3.,4.,5. raz.  župnijska cerkev
 Nedelja 29.3.  Spokorno bogoslužje  16.00 žup. cerkev
 Sreda 1.4.  Karitas  župnijska cerkev
 Nedelja 5.4.  Mladi  župnijska cerkev
 Sreda 8.4.  Ministrantska skupina  župnijska cerkev
 Petek 10.4.  ŽPS sv. Martin  župnijska cerkev