Oznanila za teden od 25.4. do 1.5.

– Prejšnjo nedeljo ste darovali pri sv. Martinu 597,46 € in pri sv. Katarini 124,82 €. Skupaj 722,28 €. V košare, ki so bile pripravljene za darove za cvetje pa ste darovali 568,55 €. Bog povrni!

– Hvala vsem, ki ste pomagali pri čiščenju okolice, čiščenju cerkve in pri vsem, kar je bilo potrebno za obrede velikega tedna.

– V torek, 26. 4., bo po sveti maši srečanje molitvene skupine.

– Od torka do petka imamo z zakonci duhovne vaje v Veržeju. Za pastoralne potrebe se obrnite na g. Franca Pelca.

– V nedeljo, 1. 5., sovpadata bela nedelja in praznik Jožefa Delavca. Ker je liturgično »močnejša« bela nedelja, bomo obhajali belo nedeljo. Med sveto mašo (ob 10.00) bodo imeli uradni sprejem tisti ministranti, ki tega doslej še niso imeli.

– Bela nedelja je zadnjih nekaj let tudi nedelja Božjega usmiljenja. Na to se je mogoče pripravljati tudi z devetdnevnico. Ker pa je v dneh pred veliko nočjo in po njej v župnijski cerkvi v ospredju obredje velikega tedna in kasneje velikonočna osmina, lahko molitev devetdnevnice v cerkvi omenjene obrede tudi nehote zmoti. Zato ste še posebej povabljeni po družinah, da poživite devetdnevnico. Oče in mati sta kot Božje podobe in hišna duhovnika še posebej povabljena, da zbirata družino k molitvi. Devetdnevnica Božjega usmiljenja je ena izmed priložnosti, da družina v polnosti zaživi kot domača Cerkev. Ne pozabimo, da je 2. vatikanski Cerkveni zbor opredelil družino kot domačo Cerkev. Oče in mati pa imata po sklepih omenjenega zbora pravico in dolžnost voditi družino na pot za Gospodom.

– Ves mesec maj bodo v župnijski cerkvi potekale šmarnice, ki bodo združene s sveto mašo. Otroci ste vabljeni na igrišče eno uro pred sveto mašo, kjer boste lahko igrali nogomet ali se igrali kaj drugega. Kljub temu, da bomo med sveto mašo prebirali otroške zgodbice, ki so izmišljene, to nič ne zmanjša pomena svete maše. To pomeni, da je Jezusovo darovanje pod podobo kruha in vina največja resničnost, ki postaja središče našega življenja, kadar z vero pristopamo k zakramentu svete evharistije. Tam, kjer imate kapele, lahko  imate šmarnice, ob nedeljah popoldne ob 17.00. Prosim tiste, ki to želite, da to sporočite v župnišče, da bomo lahko razporedili šmarnice po tedenskem razporedu.

– V ponedeljek, 2. 5., bo po sveti maši pri sv. Katarini, ki bo ob 9.00, blagoslov traktorjev.

– z veroukom pričnemo v torek, 3. 5.

– V torek, 10. 5., bo po sveti maši sestanek za starše prvoobhajancev. To bo zadnji sestanek pred prvim svetim obhajilom, ki bo 22. 5. ob 10.00. Prosim, da se sestanka zagotovo udeležite.