Oznanila za teden od 25.5. do 31.5.

Šmarnice: Danes bodo šmarnice pri Hribškovi kapeli, 31. 5. pa pri Pangeršičevi. Obakrat bodo šmarnice ob 17.00. Pri sv. Mariji bodo danes šmarnice pri družini Kurnik, Pod Ostrim vrhom 27, ob 16.00.

Binkošti: Danes obhajamo binkoštni praznik, s katerim tudi zaključujemo velikonočni čas. Prihod Svetega Duha nad apostole je pomenil začetek dejavnega življenja po evangeliju. Glede na to, da smo tudi mi prejeli istega Svetega Duha kot apostoli, se vprašajmo ali tudi mi dejavno živimo in oznanjamo evangelij?

Marija, Mati Cerkve: Leta 1980 je bil v bogoslužje sprejet praznik Marije Matere Cerkve, ki ga obhajamo na dan po binkoštih. Cerkev svete Marije je posvečena Mariji Materi Cerkve, zato bomo 25. 5. obhajali praznik, h kateremu smo vabljeni vsi Trboveljčani. Ob 18.30 bodo pete litanije Matere Božje, ob 19.00 pa bo sveta maša. Gospodarji in gospodinje ste vabljeni, da pripravite kaj za pod zob, za družabni večer, ki bo po sveti maši.

Molitvena skupina: Srečanje bo v torek, 26. 5., ob 19.45.

Prvo obhajilo: V nedeljo, 31. 5., pri sveti maši ob 10.00, bodo prvoobhajanci prvič v polnosti prejeli zakrament evharistije. V soboto, 30. 5. ob 11.00, pa bo potekala prva sveta spoved za prvoobhajance. Molimo zanje in za njihove starše.

Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 6. 6., bo romanje župnijskih sodelavcev. Naš cilj bodo romarski kraji na Gorenjskem. Prijavite se lahko do 31. 5. v župnišču, v Martinovem kotu ali pri gospe Ladislavi Medvešek.

Zaključek veroučnega leta: Veroučno leto bomo zaključili v nedeljo, 7. 6., s sveto mašo ob 10.00. Otroci naj uredilo delovne in liturgične zvezke, da bodo primerni za ocenjevanje.

Romanje na sv. Planino: Vsako leto, na soboto po Vidovem, Trboveljčani romamo na sv. Planino. Zadnja leta je število romarjev upadlo. Zato bo letos romanje v nedeljo, 21. 6., ko se bomo ob 11.00 pridružili domačim vernikom pri sveti maši. Ta dan bo sveta maša pri sv. Martinu odpadla. Kdor se romanja ne bo udeležil, naj se udeleži svete maše pri sv. Mariji ali kje drugje.

Oratorij: Med 6. in 10. 7. bo potekal oratorij. Čim prej se prijavite v župnišču ali pri Simoni Jan. Prispevek je 20 € za udeleženca.