Oznanila za teden od 27.10. do 2.11.

Spominska slovesnost: Danes bo ob 16.15 spominska slovesnost pri križu žrtvam vojnega in povojnega nasilja, ki stoji v Marija Reki ob regionalni cesti Prebold – Trbovlje.

Večerna sveta maša: Od ponedeljka, 27. 10. naprej, bodo večerne svete maše ob 18.00. Takšen razpored velja do prestavitve ure na poletni čas, konec marca.

Molitvena skupina: V torek, 28. 10. ob 18.45, bo srečanje molitvene skupine.

Vsi sveti: 1. 11. obhajamo slovesni praznik vseh svetih. Kakor večino cerkvenih praznikov, so trgovci tudi ta praznik vzeli za svojega. Najbolj žalostno pa je, da tudi t. i. kristjani sledimo potrošniškemu trendu. V nobeni evropski državi ne prodajo toliko sveč, kot v Slovenji. Poleg tega pa praznik vseh svetih nima nobene zveze s prižiganjem sveč, ampak je to vesel praznik, ko se veselimo poveličanja vseh tistih, ki so že dosegli prag smrti in se preselili v nebeško kraljestvo. Razpored svetih maš bo takšen kot ob nedeljah. Ob 15.00 bo na pokopališču molitev za rajne. Ob 16.00 pa bo molitev za rajne na starem pokopališču. Ob 18.00 bomo v cerkvi sv. Martina za rajne molili tri dele rožnega venca.

Spomin vseh vernih rajnih: 2. 11. je dan, ki je namenjen spominu rajnih, ki so že prestopili prag smrti, vendar še niso dosegli popolnega očiščenja, da bi lahko uživali popolno srečo v nebeškem kraljestvu. Ti rajni so v vicah, zato za popolno srečo potrebujejo očiščenje. K očiščenju jim lahko pomagamo izključno tisti, ki smo še na zemlji, predvsem z daritvami svetih maš in molitvami za rajne. Rajnim za nebeško srečo ne koristi nobena sveča, ampak izključno naše molitve in žrtve. Prvih osem dni v novembru lahko rajnim namenimo popolni odpustek pod določenimi pogoji: spoved, obhajilo, nenavezanost na greh, obisk pokopališča in molitev veroizpovedi ter molitev po namenu papeža (npr. očenaš).

Martinovi dnevi: Med 7. in 9. 11. bodo ob praznovanju našega farnega zavetnika t. i. Martinovi dnevi. V ospredju praznovanja bo trideseta obletnica ponovne obuditve župnijskega pevskega zbora. Eden izmed glavnih pobudnikov obuditve zbora je bil tedanji kaplan in sedanji duhovni pastir Slovencev na Švedskem, g. Zvone Podvinski. Zato bo g. Zvone tudi osrednji gost letošnjih Martinovih dnevov. V petek, 7. 11. ob 19.00, bo v župnijski dvorani predavanje g. Zvoneta Podvinskega, na temo njegovega pastoralnega delovanja. V soboto, 8. 11., bo večerna sveta maša izjemoma pri sv. Martinu, ob 18.00. Po sveti maši pa bo koncert odraslega in otroškega pevskega zbora. V nedeljo, 9. 11. ob 10.00 bo g. Zvone Podvinski daroval praznično sveto mašo.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Od 28. 11. do 30. 11. bodo pri sv. Duhu nad Škofjo Loko potekale duhovne vaje za župnijske sodelavce. Prosim, da se do 16. 11. prijavite pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču. Letos ste prvič vabljeni tudi sodelavci župnije sv. Marija. Vzpodbudno je, da je na duhovnih vajah vsako leto več udeležencev. Zato prosim, da brez tehtnega razloga, ne ostajate doma. Življenje župnije je namreč verodostojno takrat, kadar župnijska skupnost nenehno skrbi za duhovno izpopolnjevanje.

Duhovni pogovori: Za pomoč in pogovor sem vam na voljo po predhodnem dogovoru. Pod duhovni pogovor spada tudi tematika v zvezi z Božjo besedo in mašnimi nagovori.