Oznanila za teden od 28.11. do 4.12.

KULTURNI VEČER V SNG MARIBOR
2016-48-1V jesenskem napovedniku župnije ste zasledili napoved dogodka, ki se že naglo bliža in to je kulturni večer v Mariboru. V soboto, 10. decembra, vse, ki imate radi odrske dogodke, vabim v Narodno gledališče Maribor, kjer si bomo ogledali eno najbolj komičnih muzikalov, ki sta ga zasnovala Frederick Loewe in Alan Jay Lerner – My Fair Lady. Odhod avtobusa bo ob 14. 30 izpred cerkve. V Mariboru pod Pohorjem bomo v znanem gostišču Lipa kot sodelavci in prijatelji sedli k pogrnjeni mizi, zvečer pa se nasmejali omenjeni opereti. Predviden prihod domov je okrog 24. ure. Cena, ki vključuje prevoz, večerjo in gledališko karto, je 42 EUR na osebo. Prijave zbiram do 4. decembra, oz. do zapolnitve mest, v žup. pisarni.  Število kart je omejeno!
Zelo želim in pričakujem, da se prijavite tisti, ki v sebi nosite veselje do gledališča in veliko dobre volje, ki naj nas spremlja v veselem decembru.

PRVI PETEK
Prihodnji petek je prvi v mesecu, a to pot ne bom obiskoval bolnikov, saj bom obiske pri njih opravil pred božičnim praznikom po razporedu, ki bo objavljen v enem izmed prihodnjih župnijskih listov. Prosim pa vas, da mi prijavite tudi vse bolne, ki bi posebej želeli, da jih obiščem v času praznikov.

MAŠA PRI SV. MIKLAVŽU2016-48-2
V nedeljo, 4. decembra, bomo obhajali Miklavževo nedeljo, zato ste ob 10. uri povabljeni k sv. maši na podružnico sv. Miklavža. Ne pozabite, da zato ob 10. uri ne bo svete maše pri sv. Martinu.

MARTINOV KOT
V Martinovem kotu lahko dobite Marijanski koledar (2,50 EUR), Družinsko pratiko (5,50 EUR), listni koledar Družine … Z odprtjem Martinovega kota vas obveščam, da je tam mogoče po simboličnih cenah kupiti različne knjižice in knjige, ki trenutno samevajo na polici, pa bi lahko bile lepo darilo vašim otrokom in vnukom, pa tudi prijateljem ob godu sv. Miklavža ali božičnih praznikih. Oglasite se in si izberite, seveda lahko tudi za vas same, lepa duhovna branja za dolge zimske večere.

Sveti Anton naj prosi za nas
Kip svetega Antona, ki smo ga oddali na restavriranje že dobiva svojo lepo podobo. Hvala vsem, ki ste že darovali za obnovo kipa,  posebej tiste, ki nosite ime sv. Antona pa še vedno vabimo k darovanju. Vsi darovalci bodo zapisani na obnovljenem kipu.

SVETI ADVENTNI ČAS
2016-48-3Pomenljiv simbol adventa je adventni venec. Pa ne kakršen koli. Adventni venec je venec s štirimi svečami vijolične barve. Narejen je iz zelenja, kar predstavlja življenje. Je izključno okrogle oblike, kar simbolizira Boga in božjo neskončnost. Vse druge zadeve, ki bi jih ljudje želeli imenovati adventni venec, pa se zgoraj navedenim zahtevam odmikajo, lahko imenujemo le adventno okrasje.


V minulem tednu smo se poslovili od rajnega Florjana Matko (Čeče 9) in rajne Matilde Levičar (Keršičeva 30).  Spomnimo se ju v molitvi.