Oznanila za teden od 28.12. do 3.1.

Zahvala: Vsem, ki ste pripravili cerkev in postavili jaslice v obeh župnijah se v imenu vseh Trboveljčanov, iskreno zahvaljujem.

Blagoslovi domov: Na željo vernikov v dnevih po božiču do približno sredine januarja, obiskujem domove in jih blagoslavljam. Še posebej ste vabljeni, da po družinah opravite trojni božični blagoslov. Pvega ste že opravili na božični večer, preostaneta še blagoslova na silvestrovo in na večer pred praznikom Gospodovega razglašenja. Kdor pa želi tudi blagoslov duhovnika, naj me, prosim, pokliče, da se dogovorimo za obisk.

Koledniki: 29. in 30. 12. bodo po Trbovljah, v okviru Trikraljevske akcije, hodili koledniki in na vaših domovih zbirali denar za otroke v misijonskih deželah. Za podrobne informacije se obrnite na odgovorno osebo, Miho Hilda.

Prvi dnevi v tednu: Prvi petek pade na novo leto, zato bom obiskoval bolnike naslednji petek, 8. 1. Če kdo ve, da bi še kdo želel obisk duhovnika naj mi to, prosim, sporoči.

Verouk: V tem in v naslednjem tednu ne bo verouka. Z veroukom bomo pričeli 4. 1. Starši in otroci naj zato še bolj zavzeto obiskujejo sveto mašo med božičnimi prazniki.

Adventna akcija: Otroci so pri verouku prejeli adventne koledarje, kjer v akciji »Otroci za otroke«, molijo in zbirajo denar za otroke v stiski. Škatlice z darovi naj prinesejo k sveti maši pri sv. Mariji na praznik Gospodovega razglašenja, 6. 1. ob 18.00. Darove naj položijo k jaslicam. Zaradi praktičnih razlogov starše naprošam, da kovance zamenjajo za bankovce.

Blagoslov otrok: V nedeljo, 10. 1., na praznik Jezusovega krsta, bo med sveto mašo, ob 10.00, blagoslov otrok. Na ta dan tudi končujemo božični čas in začenjamo čas med letom.

Kapela v bolnici: V sredo je bila otvoritev in blagoslov novega urgentnega centra v bolnišnici Trbovlje. Od prejšnjega tedna dalje potekajo dela za notranjo opremo kapele. Predvidevamo, da bo kapela opremljena do februarja.

Birmanske duhovne vaje: Dokončni datum duhovnih vaj za birmance je od 12. do 14. 2. 2016, v Aninem domu v Preboldu. Komur omenjeni termin ne odgovarja, se bo priključil drugi župniji.

Martinov list-247