Oznanila za teden od 28.3. do 3.4.

PRAZNIČNI DOGODKI in OBVESTILA

Pred nami je velikonočni ponedeljek,ko se bomo odpravili v naš Emavs. V letošnjem letu je mnogo razlogov, da posnemamo ta dva neimenovana učenca, ki sta odhajala iz Jeruzalema zaradi razočaranja nad dogodki, ki so se dogajali. A ta dva razočarana in namenjena, da nemudoma zapustita mesto žalosti, sta bila ves dan deležna spremljanja Njega, ki ga sicer nista poznala, a sta mu vendarle prisluhnila. Prepoznala sta ga po lomljenju kruha in v moči tega spoznanja po srečanju z Jezusom ponovno usmerila svoje korake nazaj v Jeruzalem, da svojim prijateljem poneseta nad vse dragoceno in daleč najpomembnejše sporočilo, da je Gospod resnično vstal. V enem samem dnevu, še več, v enem samem trenutku jima je bilo razodeto najveličastnejše sporočilo, ki je v celoti spremenilo njuno nadaljnjo pot. Želim sebi in vam, da bi letošnjo pot v Jeruzalem skupaj doživeli v tem spoznanju ob lomljenju kruha. A ne obupajmo, četudi je naše srce še vse preveč v tistem jutru, ki nima izkustva ponujenega razlomljenega kruha iz Zveličarjevih rok. Njegovo sporočilo je tako močno, da nas bo prav gotovo doseglo, če bomo dopustili, da bo naše srce goreče v nas ob poslušanju ali prebiranju dogodkov v luči odrešenjske zgodovine. Četudi smo mi kot Magdalena, ki je namenjena jokajoča na poti h grobu, da izkaže poslednjo ljubezen mrtvemu Učeniku, bodimo dovzetni, da nas, četudi mislimo da je samo vrtnar, vendarle kliče po imenu. Imamo vse razloge za upanje.

vaš duhovnik Rok M

Zahvala vsem, ki ste v teh dneh še posebej aktivno sodelovali in tako sooblikovali dneve, ki so nas pripeljali k obhajanju velikonočnega praznika.

Ob tretji obletnici pontifikata papeža Frančiška  si v kino lahko ogledate  film Papež Frančišek: Pot do Svetega Sedeža. To  je biografski film o življenjski  poti Jorgeja Maria Bergoglia od otroštva do izvolitve za papeža.
Kino Delavski dom Trbovlje – ponedeljek 28. 3. ob 18. uri; nedelja 27. 3. ob 20. uri; sreda 30. 3. ob 20.uri.

Svetoletno peš romanje: župnijska planinska skupina ob svetem letu Božjega usmiljenja vabi na peš romanje v svetoletno cerkev, v Petrovče. Peš romanje bo v soboto, 9. 4., ko se bomo ob 7.30 dobili pred župnijsko cerkvijo. Hoje bo za približno 4 ure, za prevoz nazaj pa bo poskrbljeno. Ravno zaradi organizacije prevoza nazaj v Trbovlje prosimo, da svojo udeležbo prijavite – prijave zbirata Tom Fröbe in Gregor Špajzer.

Duhovne vaje za zakonce: kot že nekaj zadnjih let župnija tudi letos organizira duhovne vaje za zakonce, ki bodo od 21. do 24. aprila v Kančevcih. Čas, ki si ga zakonca vzameta zase, za rast njunega zakona je neizmerno dragocen, zato vabimo na duhovne vaje vse zakonce. Prijavite se dekanu ali Gregorju Špajzerju.

Martinov list-260