Oznanila za teden od 28.4. do 4.5.

– Obisk bolnikov zaradi blagoslova traktorjev izjemoma popoldan.

– V četrtek je praznik Jezusovega vnebohoda. Svete maše kot ob nedeljah. Na družavni praznik se spomnimo in molimo za našo državo in naše voditelje. Hkrati začetek šmarnične pobožnosti.

– Srečanje pripravljalne skupine za župnijski dan bo v torek,       29. 5. ob 19.00 v učilnici.

– Slovenski pastoralni dan bo v Celju 10. 5. V Martinovem kotu se prijavite zaradi avtobusa in druge organizacije. Vabljeni!

– MAVRICA – revija, ki prinaša otrokom krščansko sporočilo  se že lahko naroči za naslednje leto.

– Nabirka prihodnje nedelje je namenjena za kritje obnovitvenih del v cerkvi.

– SPOVEDNICA  Pod zvonikom smo v tem tednu postavili novo spovednico. Vhod je iz Marijine kapele skozi “spovedni” kabinet. Nad vrati spovednice je lučka. Kadar lučka sveti je nekdo že v spovednici.
Tisti, ki pristopijo k zakramentu imajo DVE izbiri: če želijo ostati anonomni pokleknejo takoj, ko vstopijo v spovednico. Če želijo biti vidni, se pomaknejo nekoliko naprej. Sedež v spovednici je namenjen samo tistim, ki ne morejo klečati. Hvala Bogu za to pridobitev, torej urejen in prijeten prostor, kjer Bog deli milosti in usmiljenje. 

– 12. maja zvečer ob 18.00, bo srečanje birmancev, njihovih staršev s škofom. Po sveti maši srečanje škofa s člani ŽPS sv. Martina in ŽPS svete Katarine. Vabljeni, na srečanje z našim celjskim škofom Antonom Stresom.

– Šmarnična pobožnost pri vaških kapelah je bila in naj tudi ostane ljudska pobožnost. Vabljeni, da se ob nedeljah zbirate pri vaših vasnih kapelah, da molite rožni venec in Marijine litanije, kakor je bilo v preteklih letih. Nemogoče je, da bi bila ta pobožnost vezana na prisotnost duhovnika, ker je premalo nedelj in tudi premalo časa. Kolikor mi bo čas dopuščal se Vam bom pridružil pri molitvah. V nedeljo so pri Hribškovi kapeli.

– V prihodnjem tednu so prošnji dnevi, kot priprava na Jezusov vnebohod. Sveta maša bo samo ena. V ponedeljek se zberemo pri  Šančevi kapeli in gremo v procesiji do cerkve sv. Marka, v torek v župnijski cerkvi in v sredo od papeževe kapele do sv. Katarine.

– V torek, 2. 5. blagoslov traktorjev na sv. Katarini. Ob 9.00 sveta maša, po njej program: pozdrav gosta iz kmetijskega ministrstva, pesem… in blagoslov ter skupno druženje.

– ŠMARNICE Pretekla leta se je pokazalo, da je udeležba pri šmarnični pobožnosti zelo nizka. Še tisti, ki začno omagajo preden se konča mesec maj. Da bi bili starši razbremenjeni pri spremljanju otrok v cerkev, predlagamo, da se udeležite šmarnične pobožnosti vsaj dva dni v tednu. V torek zvečer od 17.30 do 18.00 bo igra in ob 18.00 prisluhnemo šmarničnemu branju, nato skupaj molimo litanije Božje matere. Ob petkih začnemo ob 18.30 z igro in ob 19.00 sveto mašo.