Oznanila za teden od 29.4. do 5.6.

Verouk: Zaradi prvomajskih praznikov ta teden ni verouka. Z njim bomo nadaljevali po praznikih, 6. 5.

Molitvena skupina: V torek, 30. 4., po sveti maši bo srečanje molitvene skupine.

Šmarnična pobožnost: V mesecu maju bomo opravljali tradicionalno šmarnično pobožnost. Zato bo tudi ob sredah sveta maša ob 19.00. Šmarnično branje bo takoj po sveti maši. Otroci ste eno uro pred sveto mašo vabljeni na igrišče. Če kdo želi pripraviti šmarnice pri kakšni kapeli, naj mi to sporoči najmanj štirinajst dni pred izvedbo.

Blagoslov traktorjev: V četrtek, 2. 5. ob 9.00, bo sveta maša pri sv. Katarini. Po maši bo blagoslov traktorjev. Naša navzočnost pri blagoslovu naj bo namenjena temu, da bi prosili Boga, da bi bilo delo s traktorji Bogu v čast in slavo, ljudem pa v pomoč pri delu za vsakdanji kruh.

Prvi dnevi v mesecu: Na praznik Jožefa Delavca je hkrati tudi prva sreda v mesecu. Ob praznikih je v bolnici manj bolnikov, ki bi lahko prišli k sveti maši. Zato bo v mesecu maju sveta maša v bolnici 8. 5. ob 19.00. Kakor vsak četrtek eno uro pred sveto mašo, ste k molitveni uri za duhovne poklice še posebej vabljeni na prvi četrtek. Na prvi petek obiskujem bolnike po domovih, zato mi, prosim, sporočite, če bi še kdo želel obisk duhovnika.

Prvo sveto obhajilo: K prvemu svetemu obhajilu bo pristopilo pet veroučencev iz obeh trboveljskih župnij. Slovesnost bo v nedeljo, 12. 5., ob 10.00. Pred tem bodo prvoobhajanci prvič pristopili k zakramentu sprave, kar bodo storili v soboto, 4. 5. ob 10.00. Starše in stare starše naprošam, da pomagajo prvoobhajancem pri pripravi na prvo sveto spoved. Dan pred prvim svetim obhajilom, v soboto, 11. 5. ob 10.00, bo čiščenje cerkve, kamor ste še posebej povabljeni starši prvoobhajancev. Poseben sestanek za starše prvoobhajancev pa bo v ponedeljek, 6. 5., po sveti maši.

Romanje župnijskih sodelavcev: Romanje bo v soboto, 8. 6. Naš osrednji cilj bo Oglej. Leta 811 je cesar Karel Veliki določil reko Dravo za mejno reko med metropolijama Oglej in Salzburg. Današnje slovensko ozemlje je tako v večini pripadlo oglejski metropoliji. Ta meja je ostala nespremenjena do jožefinskih reform leta 1788. Za romanje se lahko prijavite v Martinovem kotu ali v župnišču. Cena je 10 € za osebo, za družine pa 20 €.