Oznanila za teden od 3.3. do 9.3.

Prihodki in odhodki: Februarja je imela župnija 1.737,13 € prihodkov in 3.776,57 € odhodkov. Največji strošek je bilo kurilno olje, 2027,30 €.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 3. 3. po sveti maši. Vabljeni vsi, ki vas zanima skrivnost Božje besede.

Sveta maša v bolnici: Ta mesec bo sveta maša v bolnici izjemoma v torek, 4. 3. ob 19.00. Obvestite se med seboj.

Postni čas: V postni čas bomo vstopili na pepelnično sredo, 5. 3. Tega dne bo sveta maša s pepeljenjem ob 18.00. S postom in pokoro se bomo pripravili na praznik Gospodovega vstajenja, ki predstavlja bistvo krščanskega verovanja. Postna postava veleva, da se vse postne petke zdržimo mesa. Na pepelnico in veliki petek pa velja strogi post, ki veleva, da se poleg zdržka od mesnih jedi, samo enkrat na dan do sitega najemo. Odprto vprašanje postne postave ostaja za vegetarijance, za katere se še nihče v Cerkvi ni spomnil uzakoniti postne postave. Temeljno vprašanje, ki si ga moramo zastaviti ob vprašanju posta je: »Kaj me ovira na poti za Gospodom?«. Če me npr. ovira »facebook«, se mu bom odpovedal v letošnjem postnem času. Če »moram« na »facebook« vsaj enkrat na dan, je to znamenje, da sem od »facebooka« že precej odvisen, kar pomeni, da se mu moram za vedno odpovedati. Merilo vsega pa je vprašanje: »Ali je v mojem življenju Bog na prvem mestu?«

40 dni brez alkohola: Tudi v letošnjem postnem času smo povabljeni k akciji 40 dni brez alkohola. Za marsikoga je lahko ta akcija spodbuda, da se za vse življenje odpove alkoholu. Uživanje alkohola namreč ne spada k bistvenim človekovim potrebam kot npr. potreba po dihanju, hrani, vodi, spanju in razmnoževanju.

Prvi dnevi v mesecu: Kakor vsak mesec, tudi tokrat še posebej spomnim na prvi petek, ko po domovih obiskujem tiste, ki ne morejo v cerkev. Prepričan sem, da bi si še marsikdo želel obiska duhovnika, če bi se mu pomen obiska predstavilo na pravilen način. Marsikdo misli, da duhovnik pride samo k tistim, ki so pred pragom večnosti. Pri tem ima posebno težo zakrament bolniškega maziljenja, ki je namenjen tistim, ki so resno bolni. To je hkrati tudi zakrament ozdravljanja in ne zakrament za umirajoče, kakor je moč zaslediti v ljudski govorici.

Postni govori: Tudi letos bodo ob postnih petkih med sveto mašo postni nagovori, kateri bodo usmerjeni v ekumenski dialog. V zvezi s tem nas bo nagovoril tudi kakšen gost iz sestrskih krščanskih cerkva. Za 21. 3. je udeležbo potrdil evangeličanski škof mag. Geza Filo.

Križev pot: Postna pobožnost bo v župnijski cerkvi, ob petkih ob 17.30 in ob nedeljah ob 9.30. Ob petkih bodo križev pot oblikovale posamezne župnijske skupine. Razpored skupin: 7. 3. molitvena skupina in prenova, 14. 3. odrasli in otroški pevski zbor, 21. 3. zakonska skupina, 28. 3. karitas, 4. 4. bralci, 11. 4. svetopisemska skupina, 18. 4. župnijski pastoralni svet (ob 15.00).

Srečanje za starše veroučencev: V ponedeljek, 10. 3. po sveti maši, bo redno srečanje za starše veroučencev. Na srečanje ste vabljeni tudi ostali, ki želite poglobiti skrivnost krščanskega življenja. Kateheza za odrasle je ena izmed oblik verskega izobraževanja za odrasle.

Liturgija sv. Janeza Zlatoustega: Na 5. postno nedeljo, bo v župnijski cerkvi, ob 10.00 sveta maša po obredu, ki ga obhajajo vzhodni kristjani. Maševal bo duhovnik grško–katoliškega obreda o. Gorazd Bastašič.