Oznanila za teden od 30.1. do 5.2.

BIBLIČNA SKUPINA
Biblična skupina vabi k druženju ob božji besedi v torek, 31. januarja, po večerni sv. maši v veroučni učilnici pri sv. Martinu.

PRVI PETEK
Na prvi petek, 3. februarja, bom obiskoval bolnike na domu. Sporočite mi prosim tudi še koga, ki si želi obiska duhovnika.

PEVSKO VABILO
 Župnijski pevski zbor vabi vse, ki imate veselje do petja in se zavedate, da je za lepo bogoslužje potrebno tudi veliko vložiti, da se jim pridružite. Še posebej vabijo pevke in pevci v svojo sredo tenoriste. Vsem nam je poznana prilika o talentih, zato vas povabim, da svojega pevskega talenta ne držite zakopanega, ampak da ga odkopljete in se pridružite pevskemu zboru. Glede ostalih informacij se obrnite na katerega od pevcev ali organistov! Res lepo povabljeni!

JANUARSKI VEČERI
Kljub aktualnim temam letos opažamo nekoliko manjšo udeležbo na Januarskih večerih, k čemur najbrž deloma pripomorejo tudi vremenske razmere. Zanimivo pa je, da se predavanja psihologa dr. Sebastjana Kristoviča ni udeležilo več mladih staršev, ki jim je bilo predavanje v prvi meri namenjeno. Predavanja tega predavatelja po drugih krajih so tako zasedena, da je v predavalnicah pogosto težko najti prosto mesto, pri nas pa je bilo še precej prostora. Vabimo vas, da v večjem številu pridete še na zadnji letošnji večer, ki bo tokrat izjemoma že v februarju. Župnije se v sodobnem svetu srečujemo z različnimi izzivi, predvsem se iz leta v leto manjša število nedeljnikov. O vprašanju kako prenoviti župnijo in obrniti opisani trend bodo razmišljali udeleženci okrogle mize, ki jo bo v petek, 3. 2., ob 18.45 vodil naš rojak Janez Evangelist Rus.

DUHOVNE VAJE – KANČEVCI
Kot je že bilo napovedano, bodo tudi letos duhovne vaje v Kančevcih. Duhovne vaje bo vodil jezuit p. Janez Poljanšek. Z njim smo se dogovorili, da se lahko duhovnih vaj poleg zakoncev udeležite tudi drugi: samski, ovdoveli, razvezani. Nobenih zadržkov ni, da se duhovnih vaj udeležite tudi zakonci z dolgoletnim zakonskim stažem! Vsak je res lepo povabljen, da si vzame čas zase in se udeleži duhovnih vaj v čudovitem in mirnem okolju Doma svetega Benedikta v Kančevcih. Pričele se bodo v četrtek, 23. 2., z večerjo ob 18.30, končale pa se bodo v nedeljo 26. 2. 2017, s kosilom. Za odraslega je na dan polni penzion 19 €, kar za tri dni pomeni 57 €. Prijavite se najkasneje do 6. 2. v župnijski pisarni ali pri Gregorju Špajzerju. Tudi, če nimate prevoza, se lahko prijavite, za prevoz bomo poskrbeli!

Kurjava
V hladnejših zimskih dneh sem hvaležen vsem, ki skrbite da so tudi naši bogoslužni prostori kolikor se le da ogrevani. Vesel sem vseh pohval vas, dragi verniki, ki to cenite in pohvalite. Tisti pa, ki mi radi potarnate, da ni preveč toplo, pa imejte v mislih to, da cerkev ni dnevna soba in za lažjo predstavo dodam še stroške ogrevanja, ki so za mesec december za ogrevanje cerkve pri sv. Mariji znašali 338, 70 eur.


V minulem tednu smo se poslovili od rajne Angele Arnšek (Kovinarsko naselje 3a) in rajne Pavle Klobčar(Trg svobode 32). Spomnimo se ju v molitvi.