Oznanila za teden od 5.3. do 11.3.

Nabirka: Prejšnjo nedeljo ste darovali pri sv. Martinu 431,93 € in pri sv. Katarini 65,57 €. Skupaj 497,50 €. Bog povrni! Februarja je imela župnija za 2.178,74 € prihodkov in za 2.483,59 € izdatkov.

Sveti misijon: Danes v župniji zaključujemo misijon. Čas svetega misijona je bil čas sejanja. Kar sta misijonarja skupaj z Jezusom sejala v naših srcih, se bo pokazalo šele čez nekaj let, če bomo vztrajno gojili Božjo besedo, ki je zasejana v naših srcih. Naj misijon ne bo le dogodek, ki bo zapisan v župnijsko kroniko, ampak naj bo predvsem sestavni del našega življenja. Misijonsko ozaveščeni se še bolj zavedamo, da smo po krstu in birmi poklicani in poslani oznanjati evangelij. Zahvaljujemo se bratoma Pavlu Koširju in Mateju Nastranu za vse spodbudne besede, zlasti pa za osebno pričevanje.

Svete maše v času po misijonu: Glede na to, da se je v zadnjih dneh ozračje otoplilo, bomo nadaljevali s svetimi mašami v cerkvi. Če pa bi se vremenske razmere občutno za dalj časa spremenile, pa bomo zopet imeli med tednom sveto mašo (razen ob petkih) v kapeli.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 5. 3., po sveti maši.

Pobožnost križevega pota: V času po misijonu bomo začeli s pobožnostjo križevega pota, ki bo ob petkih in nedeljah v cerkvi. Ob petkih bo križev pot ob 17.30 (ko se prestavi ura pa ob 18.30), ob nedeljah pa ob 9.30. Ob petkih bodo oblikovale križev pot naslednje skupine: 9.3. zakonska skupina, 16.3. molitvena skupina in prenova, 23.3. mladinci in veroučenci, 30.3. karitas in svetopisemska skupina, 6.4. župnijski pastoralni svet in župnijski gospodarski svet. Postnih govorov letos ne bo, ker bomo lahko še naprej razmišljali o nagovorih, ki smo jih bili deležni v času misijona.

Starši veroučencev: Srečanje bo v ponedeljek, 12. 3. po sveti maši.

Škofijsko romanje na Slomškov grob: Na romanje na Slomškov grob se vas je prijavilo devet, kar pomeni, da bomo potovali z malim avtobusom. Avtobus sprejme devetnajst potnikov, zato se lahko še kdo prijavi. Cena je 10  €, za družine pa 20 €. Odhod bo ob v soboto, 10. 3., ob 7.30, izpred župnijske cerkve.

Mašni nameni: Če ob nekaterih pogrebih ne bi prejeli določeno število mašnih namenov, bi zaloga intencij že zdavnaj pošla. Zato vas zopet vzpodbudim, da obudite čut za darovanje mašnih namenov.