Oznanila za teden od 8.6. do 14.6.

Prihodki in odhodki: Maja je imela župnija sv. Martin 1.718,03 € prihodkov in 710,67 € odhodkov. Župnija sv. Marija je imela 1.433,56 € prihodkov in 988,15 € odhodkov.

Zaključek veroučnega leta: S podelitvijo spričeval danes zaključujemo veroučno leto. Kljub temu da bo realnost drugačna, je potrebno povedati, da zaključek veroučnega leta ne pomeni zaključek obiskovanja svete maše.

Sveta maša pri križu v Mariji Reki: Danes, ob 15.00, bo sveta maša za žrtve 2. svetovne vojne. Sveto mašo bo vodil dr. Jože Plut, nekdanji vojaški vikar.

Srce Jezusovo: V petek, 12. 6., obhajamo še zadnji praznik, ki je datumsko vezan na veliko noč. Praznik Srca Jezusovega vedno obhajamo tretji petek po binkoštih.

Srečanje bolnikov: V nedeljo, 14. 6. ob 10.00, bo pri sv. Martinu srečanje bolnikov in starejših. Pri sveti maši bo možno prejeti tudi zakrament maziljenja. Priporočljivo je, da verniki pred maziljenjem prejmejo tudi zakrament sprave. Kdor želi k spovedi, naj me prosim, prej pokliče. Za spoved pa bom na voljo tudi pred sveto mašo. Člane župnijske karitas naprošam, da omogočite bolnikom in starejšim prevoz v cerkev. Prav tako naprošam župljane, da pripravite pecivo za druženje po sveti maši.

Romanje na sv. Planino: Vsako leto, na soboto po Vidovem, Trboveljčani romamo na sv. Planino. Zadnja leta je število romarjev upadlo. Zato bo letos romanje v nedeljo, 21. 6., ko se bomo ob 11.00 pridružili domačim vernikom pri sveti maši. Ta dan bo sveta maša pri sv. Martinu odpadla.

Janez Krstnik: Na praznik Janeza Krstnika bomo obhajali sveto mašo v Retju, ob 20.00. Ta dan je tudi predvečer praznika državnosti. Po sveti maši bo pred cerkvijo kulturni program in kresovanje. Prosim, da se sami organizirate v zvezi z vsebino in potekom kulturnega programa.

Oratorij: Med 6. in 10. 7. bo potekal oratorij. Čim prej se prijavite v župnišču ali pri Simoni Jan. Prispevek je 20 € za udeleženca. Prijavnice so priložene k spričevalom.

Martinov list: Martinov list bo, zaradi mnogih skušnjav po branju med sveto mašo, od zdaj naprej na voljo po sveti maši.

Možnost za pogovor: Z g. Francem Pelcem sva na voljo za pogovor v zvezi s krščansko duhovnostjo. Prosim, da naju predhodno pokličete.