Oznanila za teden od 9.12. do 15.12.

Nova ministranta: Danes sprejemamo med ministrante Luko Kneza in Simona Špajzerja. Ob sprejemu cerkvene službe jima čestitamo in ju še naprej spremljajmo z molitvijo.

Praznik Brezmadežne: Letos pade praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije na 2. adventno nedeljo, zato po liturgičnih pravilih obhajanje nedelje odpade, ker je slovesni praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije liturgično močnejši. Na ta praznik se spominjamo Marijinega spočetja v telesu njene matere Ane. V trenutku spočetja, katerega posrednika sta bila Joahim in Ana, je bila Marija obvarovana izvirnega greha. Posledica tega je, da se je Marija kasneje popolnoma svobodno izročila Bogu.

Božične vizitke: Sodelavke Karitasa so izdelale božične vizitke, katere lahko dobite po nedeljski sveti maši pred župnijsko cerkvijo in pred cerkvijo sv. Katarine. Med tednom pa jih lahko dobite v prostorih Karitasa. (Trg Franca Fakina 34)

Spovedovanje: Skozi vse leto je redna možnost za spoved pol ure pred sveto mašo. Če kdo želi k spovedi izven tega časa, naj me pokliče za dogovor.

Srečanje za starše in ostale odrasle: V ponedeljek, 9. 12. po sveti maši, bo redno srečanje za starše veroučencev. Vabljeni tudi ostali odrasli, ki želite poglobiti vaše poznavanje krščanstva.

Spokorno bogoslužje: V soboto, 14. 12. ob 16.00, bo v župnijski cerkvi potekalo adventno spokorno bogoslužje s spovedovanjem. Bogoslužje bo vodil g. Janez Cerar, župnik v Škocjanu pri Novem mestu. G. Janez je tudi vicepostulator pri postopku za beatifikacijo škofa Janeza Frančiška Gnidovca. Škof Gnidovec je dosegel naziv »častitljivi«, kar pomeni, da za beatifikacijo potrebuje samo še potrditev čudeža. G. Janez je bil sedem let tudi duhovnik nadškofije Buenos Aires, ravno v času, ko je bil tam nadškof kardinal Jorge Mario Bergoglio, sedanji papež Frančišek. V sklopu spokornega bogoslužja, ki ga bomo zaključili s sveto mašo, nam bo povedal tudi kaj o izkušnjah s papežem Frančiškom.