Oznanila za tiho nedeljo

Še vedno velja, da lahko pri svetih mašah prisostvujejo tisti, po katerih namenu se sv. maša daruje. Za vse velja, da svojo udeležbo prijavijo preko tel.ali elektronske pošte župnije.

————————————————————–
V nastajanju je nova podoba župnijskega lista, ki bo predstavljen v prihodnjem tednu, ko bomo tudi podrobneje vedeli in sporočili, kako se bodo letos obhajali praznični dnevi.

Pred kratkim je svojo dobo odslužil fotokopirni stroj, kar narekuje nakup novega. Tudi zavoljo tega, bodo lahko oznanila in drugi dokumenti odslej prihajali med vas v lepši in kvalitetnejši obliki.
Hvala za vaš dar tudi v ta namen.

Prihodnji teden, 25. marca, praznujemo spomin obiska nadangela Gabrijela pri Devici Mariji in tako praznik Gospodovega oznanjenja.
Mesto Nazaret je po vsem svetu že dva tisoč let znano po dogodku, o katerem poroča evangelist Luka in ki se ga spominjamo trikrat na dan zjutraj, opoldne in zvečer, ko se oglasijo zvonovi in molimo: »Angel Gospodov je oznanil Mariji …«
Po Marijinem materinstvu je posvečeno materinstvo vseh mater sveta, zato na praznik obhajamo krščanski materinski dan.
V naši Marijini cerkvi hranimo v daritvenem oltarju spominski kamen prinešen prav iz Nazareta, zato je to dan posebnega spomina. Na praznik povabljeni v Marijino cerkev k sv. obhajilu.

SPOVEDNI DAN – na cvetno soboto, 27. marca bo spovedni dan. Sv. spoved in sv. obhajilo bo od 15.ure dalje pri sv. Mariji. Za spoved se obvezno prijavite preko tel. ali elektronske pošte. Ob prijavi vam bo sporočen termin, ki bo rezerviran za vas.

Vsi, ki bi želeli, da ob bližnjih praznikih OBIŠČEM BOLNIKE NA DOMU, me pokličite in se bomo dogovorili za dan obiska.

ČIŠČENJE CERKVE sv. Martina bo v soboto, 27. marca od 9.30 dalje. Prosimo za pomoč in vašo dobro voljo. Lepo dobrodošli še zlasti vsi tisti, ki doslej pri čiščenju cerkve in okolice še nikoli niste sodelovali.

DAR ZA CVETJE – na Cvetno soboto (pri sv. Mariji) in Cvetno nedeljo (pri sv. Martinu), bodo vaši darovi namenjeni za cvetje in potrebe krašenja. Če še niste, pa upam, da boste kmalu opazili, da se pri cerkvi sv. Martina ureja okolica, zato bodo vaši darovi zelo dobrodošli.

CVETNA NEDELJA – tudi letos bomo cvetno nedeljo obhajali nekoliko drugače. Že v soboto ob spovednem dnevu vam bodo pri sv. Mariji na voljo oljčne vejice in butarice, ki jih za vas pripravljajo sodelavci Karitasa. Zelenje bomo blagoslovili že na predvečer Cvetne nedelje. V nedeljo pa boste lahko zelenje in oljke od 11. do 12.ure dobili v cerkvi sv. Martina, in blagoslovljeno odnesli na svoje domove.

V prihodnjih dneh se sv. maše darujejo po naslednjih namenih:

Ponedeljek 22. marec
+ Franc – obl., Antonija Medvešek
*za duhovne poklice

Torek 23. marec
+ Slavi Grošelj, Alojz Salmič, Matilda Schad in sor. Obrez
* za zdravje in v dober namen

Četrtek 25. marec
Gospodovo oznanjenje
od 18. do 19. ure – sveto obhajilo v cerkvi sv. MARIJE
+ Slavica, Franc Stakne – obl.
* živi in + sodelavci Karitasa sv. Marija
+ Hedvika Hribšek

Petek 26. marec
+ Lucija Katič
+ Branko Podmenik – 30. dan

Sobota 27. marec
+ Vida Konhajzler
+ sorodniki Bokal, Kralj, Rovšek
SPOVEDNI DAN /sv. Marija/ od 15. ure dalje

NEDELJA 28. marec
CVETNA NEDELJA
od 11.-12. ure – sveto obhajilo v cerkvi sv. MARTINA
+ Silva, starši, sestre in sorodniki Obrovnik
* v priprošnjo za zdravje pravnukinje
+Boštjan Habjan, + družin Razgoršek, Belak

Vsak duhovnik sme na dan sprejeti dar le za eno sveto mašo, drugi ali tretji namen mora biti oddan in po njem mašuje drugi duhovnik, vseh pa se spomnimo pri mašah. Bog povrni za vaše namene.

URADNE URE V ŽUPNIJSKI PISARNI – običajno ob ponedeljkih med 10.in 12.uro. To je termin za prinašanje daril 😊 Sicer pa me, za nujne zadeve (pogreb, obisk bolnika, izdaja potrdil…) pokličite ali kontaktirajte preko el.pošte ali telefona (041 298 385 /zupnijatrbovlje©gmail.com).