Oznanila za 4. adventno nedeljo

Slovenski škofje so sporočili svoja nova navodila glede na začasni odlok vlade o prepovedi izvajanja verskih obredov. Za našo škofijo še naprej velja, da duhovniki svete maše darujemo brez udeležbe ljudstva. Glede na število vernikov, ki se v naši župniji zbirate pri bogoslužju, in z ozirom na stroga pravila NIJZ, je ta ukrep zelo dobrodošel, saj bi bilo, kot lahko čutite tudi sami, prav neprijetno postavljati merila kdo lahko pride k bogoslužju oz. kdo je tam že, glede na omejeno število, odveč.

BOŽIČNEMU PRAZNIKU NA POT
Božični dogodki, oz. dogodek Jezusovega rojstva, je bil poseben dogodek. Spomnimo se napovedi prerokov, neposrednih nagovorov Janeza Krstnika, zvezde repatice, angelov, ki so napotili pastirje k Jezusu… To je bil posebej čas. Tudi naš letošnji Božič po poseben, zelo poseben. Morda pa, po božjem načrtu tudi posebej nagovarjajoč, tih, miren in oseben ter družinski, kakršen naj bi božični pra dejansko tudi bil. Za božično voščilo vam vsem želim: »LETOŠNJI BOŽIČNI PRAZNIKI NAJ BODO ŠE BOLJ DUHOVNO BOGATI. Izkoristimo mir, tihoto in tišino v svojih domovih, družinah, srcih.«

KOLEDNIKI in blagoslov domov
Tradicionalno koledovanje oz. obisk Svetih treh kraljev po naših domovih letos zaradi izrednih zdravstvenih razmer žal odpade. Vsem, ki ste nas lansko leto z veseljem sprejeli, bomo na vaš naslov poslali koledniško brošuro, molitev za blagoslov in nalepko. Vaš dar za misijone lahko darujete na način, ki je zapisan na nahrbtni strani priložene brošure. Naj tudi letošnja akcija, izzveni v pomoč našim misijonarjem po svetu z geslom: »Naše veselje za srečo drugih – česar se veselimo, radi z drugimi delimo!«
Prav tako letos odpadejo božični blagoslovi domov. Sami pa si priskrbite blagoslovljeno vodo, ki jo lahko vzamete v cerkvi (prinesite cisto posodico), in pokropite vaše domove.

V prihodnjih dneh se sv. maše darujejo po naslednjih namenih:

ponedeljek 21. december
+ Štefanija Zehrer- Cerar – 30. dan
+ Anica Špik

torek 22. december
+ Andreja Žohar
+ prijateljice in sosede

četrtek 24. december
SVETI VEČER
+ Jože Rozina + sor.
+ Matevž Kahne, Kristjan Marodi

petek 25. december
GOSPODOVO ROJSTVO
od 11.-11.30. ure – sveto obhajilo v cerkvi sv. Martina
+ Dušan Petan – obl., + starši
+ Mira Topole – 30. dan
od 18.-18.30. ure – sveto obhajilo v cerkvi sv. Marije

sobota 26. december
SV. ŠTEFAN
+starši Grešak živi in + sorodniki

NEDELJA 27. december
Sv. DRUŽINA
* živi in + farani
2 + Jožeta Laznik, + družine Cestnik
od 11.-12. ure – sveto obhajilo v cerkvi sv. Martina

28. -30. dec
————————————————–

četrtek 31.december
+ Blaž Žnideršič
+ Silvester Garbas
+ Janez, Anica + sor. Pečjak
+ Rudi Krevl- 10. obl.

petek 1. JANUAR 2021
Marija – sv. Božja Mati
* za osvoboditev duše
od 11.-12. ure – sveto obhajilo v cerkvi sv. MARIJE
* v zahvalo za dobrotnike

sobota 2. januar
* za duhovne poklice

NEDELJA 3.januar
2. NEDELJA PO BOŽIČU
+ Frančiška Željko
+ Terezija Kmetič
+ Leopold, Andrej Medved
+ Silvo Jordan + starši
od 11.-12. ure – sveto obhajilo v cerkvi sv. MARTINA

Vsak duhovnik sme na dan sprejeti dar le za eno sveto mašo, drugi ali tretji namen mora biti oddan in po njem mašuje drugi duhovnik, vseh pa se spomnimo pri mašah. Bog povrni za vaše namene.

KAKO PREJMEM SV. OBHAJILO IZVEN SV.MAŠE?
PRIHOD v cerkev, je skozi glavni vhod, IZHOD pa skozi STANSKA VRATA. Ko pridem v cerkev preverim število vernikov in v kolikor je potrebno počakam. Poiščem primeren prostor, kje sem na varni razdalji (2 m). V osebni molitvi zmolim vsaj kesanje in Očenaš. Ko me bo duhovnik opazil, pristopim k svetemu obhajilu in prejmem osebni blagoslov. Po kratki in tihi zahvali po obhajilu zapustim cerkev pri stranskem izhodu.