Oznanila za teden od 17.10. do 23.10.

Zahvalna sveta maša in koncert ob obletnici Karitasa
2016-40-1Letos mineva 25 let od ustanovitve naše župnijske Karitas. Tak jubilej kar sam kliče, da se ga primerno obeleži. V ta namen bo 22. 10. ob 19.30 v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje dobrodelni jubilejni koncert, na katerega vas vljudno vabimo. Nastopili bodo Slovenski oktet, Irena Tratnik Dosso in Delavska godba Trbovlje. Z nakupom vstopnice boste prispevali denarna sredstva za potrebe župnijske Karitas. Prav je, da se vsi odzovemo vabilu in napolnimo dvorano, hkrati pa s tem naredimo tudi nekaj za sočloveka! Vstopnice po 10 eur, bodo na dan Koncerta na voljo na blagajni Delavskega doma. O predprodaji vstopnic pa dobite informacije pri g. Franciju Pavliju ali v pisarni Karitas.

Šola za zakon
Tudi letos bo v naši župniji potekala Šola za zakon. Po programu, ki ga je pred približno 40 leti uvedel p. Vital Vider, bosta šolo vodila Inka in Gregor Špajzer. Pari se v Šoli za zakon shajajo dvakrat mesečno med šolskim letom in takrat si povedo gledanja in izkušnje o temi, o kateri so se najprej kar štirinajst dni ali tri tedne v paru pogovarjali. Vabljeni ste vsi, ki se želite temeljito pripraviti na podelitev zakramenta sv. zakona. Krajše uvodno srečanje bo v soboto, 22. 10., ob 16.00 v starem župnišču pri Sv. Martinu. Ura uvodnega srečanja je nekoliko zgodnejša zaradi maše in koncerta ob 25-letnici Karitas, ki bosta istega dne, sicer pa bodo nadaljnja srečanja ob 18.30 oz. po dogovoru med udeleženci. Več informacij je na voljo v zloženki, ki jo dobite pod korom.

Nedeljsko popoldne na Brezjah
Danes popoldan bomo obiskali svetišče Marije Pomagaj na Brezjah. Odhod izpred cerkve sv. Martina bo ob 13. uri. Po molitveni uri in sveti maši na Brezjah bomo obisk Gorenjske zaključili ob pastirski večerji v Begunjah v znani gostilni Avsenik. Pot domov bomo ubrali preko Trojan, tako da prihranite še kakšen euro za krofe. Predviden prihod domov je okrog 21. 30. Na avtobus lahko vstopite ob 13. uri pri cerkvi sv. Martina ali kakšno minuto kasneje na postaji nasproti trgovine Spar. Cena prevoza in večerje je: 19 eur.

Sveti Anton naj prosi za nas
Pred dnevi smo oddali na restavriranje več kot 1 m velik kip svetega Antona, ki je nazadnje svoje mesto našel na podstrešju naše župnijske cerkve. Kip je še v dokaj dobrem stanju, zato je restavriranje zelo smiselno in izvedljivo. Sveti Anton pa zato, da bo lažje in lepše zasijal v vsem svojem sijaju vabi vse vas, da se spomnite na to in darujete za obnovo po svojih močeh. Posebej bomo ob obnovi kipa v kroniko zapisali vse darovalce, ki nosijo ime svetega Antona in jim je ta svetnik kot nebeški zavetnik. To so vse in vsi, ki jim je ime: Antonija, Tončka, Tonka; Ante, Anton, Antonij, Nino, Tonček, Tonče, Tonči, Tone, Toni itd. Že sedaj vabljeni in pohvaljeni.

God sv. Uršule
V petek, 21. oktobra, ste ob godu sv. Uršule vabljeni na podružnico sv. Marka, kjer stoji oltar te godovnice. Počastili jo bomo s sveto mašo ob 10. uri.

V minulem tednu smo se poslovili od rajne Ljudmile Gracar (Trg revolucije 13), Berte Babič (Sallaumines 3b) in rajnega Miloša Haraloviča (Novi dom 32a). Spomnimo se jih v molitvi.

Po zakramentu svetega krsta bo danes sveti Cerkvi pridružen Jernej Habjan.